Bir köy yok oluyor!

Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Darıbükü Köyü, HES ve Baraj yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Baraj su tutmaya başlayınca evler su altında kaldı. Köylüye vaat edilen evlerse henüz tamamlanmadı.

Abone ol

Isparta'da yapımına devam edilen Kasımlar Barajı nedeniyle, Darıbükü Köyü'yü yok olmak üzere.

3 yıl önce yapımına başlanan Darıbükü köyündeki Kasımlar Barajı su tutmaya başladı.

Barjaın su tutmasıyla birlikte köyde yaşayan vatandaşlar, geçmişini ve anılarıyla birlikte evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Gülsan Firması baraj yapımı sırasında, köye giderek bir takım vaatlerde bulundu. Bunlardan biri de "evlerinizin ve arsalarınızın yerine yenilerine vereceğiz" oldu.

Vaat ettikleri evler ise hem küçük hem de daha bitmedi. Hal böyle olunca Darıbükü köylülerinin sığınacak evleri kalmadı.

Baraj yüzünden, Antalya ve Isparta'nın toplam 6 köy su altında kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Elazığ'lı Gül ailesinin yönettiği Gülsan Şirketler Grubu birçok ülkede HES inşaatı kurdu. Afganistan, Irak, Libya ve bazı Körfez ülkeleri ilk sırada geliyor.

HABER: DEVRİM AŞKIN KARASOY

KAMERA: MERVE DEMİRAĞ

Mahalle muhtarından kız çocukları için dayaklı uyarı mesajı Yurt İstanbul'da yarın 20 saatlik su kesintisi Yurt Şırnak'ta 3 ayrı noktada polise saldırı: 3 PKK'lı öldürüldü Yurt İstanbul'da İngiliz profesörün evine baskın Yurt