Kumpası çözecek delil

Donanma Komutanlığı'nda bulunan 5 numaralı harddisk ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Orduya kumpas soruşturmasını yürüten askeri savcı, Donanma'daki aramadan önceki 1 haftada oluştuğu anlaşılan parmak izi örneğini istedi. Kumpasın en açık delillerinden olan parmak izi 365 sanığa ait değil.

Abone ol

Balyoz Davası'nın en önemli delili oldu, bir çok tertip davanın açılmasına neden oldu. Donanma'da bulunan 5 numaralı harddisk üzerindeki şüpheli parmak izi yeniden gündeme geldi.

Orduya kumpas soruşturmasını yürüten Donanma Askeri Savcılığı, parmak izi örneğinin kendilerine gönderilmesini istedi.

Parmak izi, 2010 döneminde Donanma'da bulunan tüm personelin parmak izleriyle karşılaştırılacak. Donanma'da görevli askerlerin telefon HTS kayıtlarını talep eden savcılık, aramadan önce şüpheli bir konuşma yapılıp yapılmadığını araştıracak.

6 Aralık 2010'da yapılan aramadan bir gün sonra Kriminal Polis Lobaratuvarı tarafından yapılan incelemede 5 numaralı harddisk üzerinde parmak izin bulunmuştu. Tozlama yöntemiyle bulunan parmak izinin son bir haftaya ait olduğu raporlaştırılmıştı. Avukatların parmak izinin araştırılması talebi o günden bu yana görmezden gelinmişti.

ulusalkanal.com.tr

Türk Başkonsolosa bombalı saldırı! Gündem Mars’tan gelen cevap Gündem AKP’nin yatırım mucizesi Gündem Komando yürekli erdemli komutan E. Tuğg. Servet Cömert Gündem