Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya düzeltme

Sınırda düşürülen uçakla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan iki ayrı açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının ilk açıklamasında, düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu duyuruldu. Anadolu Ajansı'nın daha sonra abonelerine geçtiği haberde ise düşürülen uçağın "Rus uçağı olduğunun tahmin edildiği" belirtildi

Abone ol

Türkiye- Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan iki ayrı açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının ilk açıklamasında, uçağın Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürüldüğünü belirtti. Kaynaklar, uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğunu duyurdu.

Ancak Anadolu Ajansı abonelerine ikinci bir haber servis etti. Bu haberde ise, "düşürülen uçağın Rus uçağı olduğu tahmin ediliyor" denildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın olayı yakından takip ettiğini belirten kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Erdoğan'ı arayarak bilgi verdiğini aktardı.

Başka yetkililerden de bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

"Pilot Türkmenlerin elinde" Gündem Düşürülen uçağın parçaları Hatay'da iki kişiyi yaraladı Gündem Düşen uçaktan sonra Davutoğlu'ndan talimat Gündem İşte sınırdaki savaş uçağının düşme anı Gündem