Çin'den ABD açıklaması

Amerika'nın Suriye'de askeri operasyon sinyali vermesine Çin'den tepki geldi. Çin Dışişleri Sözcüsü Geng Şuang ülkesinin "amaçsız güç kullanımına veya güç kullanma tehdidine karşı olduğunu" söyledi. İsveç ile Almanya ise Rusya'ya çağrıda bulundu

Abone ol

Çin Suriye'de askeri operasyon sinyalleri veren Amerika'yı uyardı. Çin Dışişleri Bakanlığı "Askeri yollar bizi bir yere götürmez" açıklaması yaptı.

Çin Dışişleri Sözcüsü Geng Şuang ülkesinin ‘amaçsız güç kullanımına veya güç kullanma tehdidine karşı olduğunu’ söyledi.

Sözcü Şuang, Duma’da gerçekleştiği iddia edilen kimyasal saldırı konusunda kapsamlı bir araştırma yapılmasının önemini vurguladı. Şuang "Kapsamlı ve tarafsız bir soruşturma yapılmadan hiçbir tarafın sonuçlar konusunda peşin yargıda bulunup rasgele yargılara varmaması gerekiyor" dedi.

Amerika ve batılı devletler ise Suriye’nin Doğu Guta bölgesindeki Duma’da kimyasal silah kullanıldığı iddiasını sürdürüyor.

Almanya ve İsveç dışişleri Bakanları Suriye Cumhurbaşkanı Başkanı Beşar Esad'ı hedef gösterdi. İki ülke Rusya'dan Cumhurbaşkanı Beşar Esad üzerinde nüfuzunu kullanmasını istedi.

Askeri misilleme seçeneğini dışlayan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom "Şiddet içermeyen bir kararı desteklemek ilk olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin görevi" dedi.

ulusal.com.tr

Pentagon'dan Trump açıklaması Dünya Suriye'den ilk açıklama geldi Dünya NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'ye geliyor Dünya Trump'tan füze tehdidi ve Rusya açıklaması! Yanıt geldi Dünya