Cumhuriyetin sanatçı kadınları 8 Mart'ta Türkiye Barolar Birliği'nde hukuk ve sanatı bir araya getiriyor

Cumhuriyetin sanatçı kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hukuk ve sanatı bir araya getiriyor.

Abone ol

Cumhuriyetin sanatçı kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hukuk ve sanatı bir araya getiriyor.

Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Sanatçılar Birliği’nin birlikte düzenlediği Dünya Emekçi Kadınlar Günü konser ve bale etkinliği, 8 Mart 2016 tarihinde saat 19.30’da Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kadın sanatçı birikimini bir araya getiren etkinlik programında yer alan isimler, Atatürk Cumhuriyeti’nin kadın sanatçılarından sadece bazıları...

Türkiye’nin İlk Kadın Orkestra Şefi İNCİ ÖZDİL,

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın İlk Kadın Konzertmaister’i JÜLİDE YALÇIN,

Koro Şefi ÇİĞDEM AYTEPE,

Genç Koreograf İNAN MERT,

Besteci SIDIKA ÖZDİL’in eserini seslendirecek olan genç arpçı ENGİN KANSU,

Opera Solisti ŞEBNEM ALGIN,

Piyanistler İREM BOZKURT ve ELİF ÜNAL ÇUBUKÇU

Sıdıka Özdil’in bestelediği Arp için Aganta-Burina-Burinata adlı eserin Türkiye’de ilk seslendirilişinin gerçekleştirileceği etkinlikte dinleyicilere, modern baleden koroya, nefesli beşli dinletisine kadar geniş bir yelpaze sunulacak.

Türkiye’nin ilk Kadın Orkestra Şefi İnci Özdil’in yöneteceği, Yaylı Çalgılar ve Org için Albinoni-Adagio ile sona erecek olan konser, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler ve şehitlerimiz anısına seslendirilecek.

Kars'a bahar erken geldi, aşıklar sazı eline aldı Kültür Sanat 7 bin yıllık enstrüman Ney Kültür Sanat Kumpas şehidi Ali Tatar ödülleri sahiplerine verildi Kültür Sanat İzmir'de öğretmenlere tiyatro eğitimi Kültür Sanat