Karne zili çaldı

2014-2015 yılının ilk karne zili çaldı. 18 milyon öğrenci karnelerini aldı. Karne heyecanı yaşayan öğrenci ve öğretmenler için yarı yıl tatili de başladı.

Abone ol

İlk ve orta öğretim için bu dönem ders zili son kez çaldı. 18 milyon öğrenci karnesini aldı.

Küçükten büyüyüğe herkesi karne heyecanı sardı. Okul önlerinde bekleyen veliler de en az öğrenciler kadar heyecanlıydı. 2014 ve 2015 eğitim öğretim yılının iki haftalık ara tatili de başlamış oldu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, önce Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, daha sonra Çağatay İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıttı, şarkı söyledi. Avcı'nın Çağatay İlkokulu'nu seçmesinin özel bir nedeni vardı.

Karne heyacanın yaşandığı okullardan biri de Otizim'li çocukların eğitim gördüğü Şişli Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu'ydu. Otizmli 25 öğrenci karnesini aldı.

Otizmli çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Bu çocukların da kimi 2 kimi 6 yaşında. Parmaklıklar ardında anneleri ile birlikte yaşıyorlar ve ilk kez karne heyecanı yaşadılar.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki bulunan hükümlü kadınların çocukları için kurulan Adalet Anaokulu'nda karneler dağıtıldı. Karne ile birlikte hediyelerde alan minikler büyük sevinç yaşadı.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde yasa dışı Kürtçe eğitim veren Ferzat Kemanger İlkokul'unda da karne töreni düzenlendi. Törene HDP Şırnak Milletvikili Selma Irmak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak katıldı. Çocuklara kürtçe yazılı karneler dağıtıldı.

Törende Kürtçe konuşma yapan Selma Irmak, "30 yıl verilen mücadele tam da bunun içindi" dedi.

Kayseri'deki bir okulda ise öğrencilere karne hediyesi olarak İslam İlmihali dağıtıldı.

Yarıyıl tatilinde öğretmenlerin il içi ve iller arası özür grubu yer değiştirmeleri ile 15 bin öğretmen kadrosuna ilk atamalar gerçekleştirilecek. İkinci dönemin ilk zili 9 Şubat'ta çalacak, 12 Haziran'da sona erecek.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da terör operasyonu Gündem TİB eski Daire Başkanı tutuklandı Gündem İki kadın, iki anne, iki farklı portre Gündem Başbuğ yeni kitabında tabulara meydan okuyor Gündem