Beli kırılan PKK'da korku ve panik hakim! 1 aydır bir araya gelemiyorlar

Güvenlik güçlerinin devam eden kararlı operasyonları ile beli kırılan bölücü terör örgütünde korku ve panik havası hakim. PKK'nın lider kadrosunun, başta Kandil olmak üzere devam eden hava harekatları nedeniyle yaklaşık 1 aydır bir araya gelemediği ortaya çıktı.

Abone ol

PKK'daki bölünme süreci devam ediyor.

Temmuz ayında Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesiyle tırmanan terör saldırıları sonrası başlatılan operasyonlar, pkk'nın belini kırdı.

Güvenlik güçlerinin yanı sıra doğu ve güneydoğu'da yaşayan vatandaşlara da saldırılar düzenleyen örgüt, tehdit ve baskı ile oluşturduğu halk desteğini de kaybetti.

Güvenlik güçlerinin operasyonları ile ciddi oranda eleman ve mühimmat'ını kaybeden pkk'nın lider kadrosu arasında büyük korku ve panik hakim.

TSK, Irak'ın Kuzeyindeki terör yuvalarına düzenlediği hava harekatları ile pkk'nın yer altındaki gizli sığınak ve mühimmat depolarını imha etti. Büyük şaşkınlık yaşayan örgütün lider kadroları başka ülkelere kaçtı. Mustafa Karasu ise Bole köyü kırsalına sığındı.

Örgütün lider kadroları, operasyon korkusuyla sığındıkları yerlerden çıkamıyor. Bazı önemli teröristlerin, ABD istihbaratı tarafından son anda kurtarıldığı biliniyor. Bilginin kaynağı ise istihbarat raporları.

Bugüne kadarki operasyonlarda binden fazla terörist öldürüldü, ölüm korkusu yaşayan çok sayıda teröristte güvenlik güçlerine teslim oldu. Pkk'nın lider kadrolarından Duran Kalkan'ın sorumluluğunda Irak'ın Kuzeyinde yürütülen eğitimler de hava harekatları nedeniyle durduruldu.

Yeniden toparlanabilmek için çırpınan terör örgütü, eğitim kamplarını Suriye'nin kuzeyine taşırken, tepe yönetimde de tam anlamıyla başıboşluk yaşanıyor. İç çekişmelerin yaşandığı pkk'da örgüt içi infazların arttığı belirtiliyor. Daha önce haftada bir toplanarak çeşitli kararlar alan örgütün lider kadroları ise hava operasyonları nedeniyle yaklaşık 1 aydır bir araya gelemiyor.

Dağılma sürecine giren ve tarihinin en büyük kayıplarını veren pkk, Cizre ve Silvan gibi bölgelerde denemeye çalıştığı 'sözde öz yönetim" girişimlerinde de başarısız oldu. HDP'li vekillerde son dönemlerde "öz yönetim" söyleminden vazgeçti.

Köşeye sıkışan pkk kış üslenmesi yapıp yeniden toparlanmak, seçim döneminde de alanlara inip halk üzerinde tekrar baskı kurmak için sözde ateşkes ilanını gündeme getirmeye çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr

Merkel, Türkiye'ye gelecek Gündem Google, Ankara'daki terör saldırısını unutmadı Gündem Vatan Partisi'nden Levent Kırca açıklaması Gündem Ankara'daki patlamalara ilişkin Davutoğlu'ndan açıklama Gündem