PKK'lılar için çember iyice daraldı

Lice, Kulp, Hani ve Bingöl'ün Genç ilçelerindeki operasyon devam ediyor. PKK'lılar için çember iyice daraldı. Örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. 7 sığınak, 9 barınak ve 6 terörist mevzi imha edildi. TSK da kritik noktalarda süren operasyonların haftalık bilançosunu açıkladı, toplam 27 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice, Kulp, Hani ve Bingöl'ün Genç ilçesinde süren operasyonda çember iyice daraldı.

7 binden fazla güvenlik görevlisinin katıldığı ve 17 helikopterin destek verdiği operasyonda valilik açıklama yaptı. 19 PKK'lının etkisiz hale getirildi. Aramalarda 3 M-16 piyade tüfeği, 10 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 PKMS (Bixi) makineli tüfek, 12 el bombası, 2 Glock marka tabanca bulundu.

Saldırılarda kullanılmak üzere gasp edilen 7 araç kontrollü bir şekilde patlatıldı. Örgüte ait 7 sığınak, 9 barınak ve 6 terörist mevzi imha edildi. Tuzaklanan 5 el yapımı patlayıcı düzeneği de yok edildi. Operasyon kapsamında toplam 1 ton 966 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

7 köy ve mezralarında toplam 165 ev ve eklentilerinde arama yapıldı. 28 yol kontrol noktasında bin 335 araç ve 4 bin 561 kişi sorgulandı. 10 kişi tutuklandı, 3 kişi gözaltına alındI. Yoklama kaçağı olan 44 şahıs da yakalanarak kendilerine tebiligat gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı ise haftalık bilançoyu açıkladı. 27 terörist etkisiz hale getirildi. 80 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Teröristlerin gizlendiği 24 sığınak ve barınak da kullanılmaz hale getirildi. Yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 3 bin 547 kişi yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

19 öğretmen gözaltına alındı - Manisa haberleri Gündem Vatan Partisi'ne yeni katılımlar oldu Gündem Beylikdüzü'nde helikopterin düşme anı kamerada - İstanbul haberleri Gündem Tunceli'de terör operasyonu Gündem