Çorum leblebisi Hindistan'da

Leblebi diyarına geldi, işinin ehli ustalardan leblebi yapmayı öğrendi. Hindistan'da uzun yıllardır nohut üreticiliği yapan Satish Gandhi, Çorum'un meşhur leblebilerini ülkesine taşıdı.

Abone ol

Çorum'a geldi, leblebi yapmanın inceliklerini öğrendi, ülkesine döndü ve 25 çeşit leblebi üretti.

Hindistan'da nohut tüccarlığı yapan Satish Gandhi, internet üzerinden ham maddesi nohut olan ürünleri incelerken leblebiyle karşılaştı.

Leblebinin nasıl elde edildiğini araştıran Gandhi, araştırmaları sonucunda "Leblebi Diyarı" olarak bilinen Çorum'u keşfetti

.

Çorum'a gelerek leblebi üretiminin inceliklerini öğrenen Gandhi, Çorum'da öğrendiklerini uygulayarak ülkesinde 25 çeşit leblebi üretmeye başladı.

İşini leblebi ustası Yaşar Bodur'dan öğrendiğini belirten Gandhi, "Onun iş yerinde leblebi üretimi hakkında birçok şey öğrendim. Daha sonra Hindistan'da kendim leblebi üretimine başladım. Şu anda 25 çeşit leblebi üretip, satıyorum. Leblebi hakkında her şeyi Çorum'da öğrendim." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Bölgedeki HES ve baraj inşaatı balık ölümlerine yol açtı Yurt Balıkesir'de deprem oldu! Yurt Kadın memura cinsel taciz iddiasına soruşturma Yurt Gölette cesedi bulunan Bahri Sezer'in ölüm nedeni ortaya çıktı Yurt