Beyoğlu'nda yeni kıyım! Nazım Hikmet Vakfı boşaltıldı

Beyoğlu'nda tarihi bir bina daha otel ve AVM kıyımına kurban gitti. Nazım Hikmet Vakfı'nın da 20 yıldır kiracısı olduğu binaya Beyoğlu Belediyesi el koydu. Vakıfa, 116 yıllık tarihi binayı boşaltmaları için Cuma gününe kadar süre verildi. 2018'e kadar sözleşmesi olmasına rağmen boşaltılması istenen Vakıf'ta, Nazım Hikmet'in özel eşyaları sergileniyordu.

Abone ol

Vatan şairi Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümünde, Nazım Hikmet Kültür Vakfı'nda hüzün vardı. Beyoğlu'nu otellerle donatan Belediye, vakıfın bulunduğu 116 yıllık tarihi binaya el koydu. Üstelik vakıfın 2018'e kadar sözleşmesi olmasına rağmen.

Belediye binada tadilat yapılacağı iddiasında. Kafaları karıştıransa binanın 49 yıllığına bir inşaat firmasına kiralanması.

Her Nazım Hikmet'e ait eşyaların da sergilendiği Vakıf'ta şimdi derin bir hüzün hakim. Nazım Hikmet Anı Odası bomboş ve sessiz.

Tadilat adı altında yapılacak yıkımdan tarihi binanın bitişiğindeki Laterna Kafe de etkilenecek. Karara uzun süre direnen Laterna Kafe, geçtiğimiz günlerde polis zoru ile boşaltılmıştı.

El konulan Hrisovergi apartmanı aslında tarihi eser satatüsünde. 116 yıldır Taksim'in en işlek noktasında bulunan bina Emek Sineması, AKM, İnci Pastanesi, Narmanlı Han ile aynı kaderi paylaşacak gibi görünüyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr

Ford uzlaşmak istemiyor Gündem HDP Siirt'te terör estirdi Gündem Erdoğan, HDP'nin barajı aşmasından rahatsız olmadığını vurguladı Gündem Ünlü Türk denizci yoğun bakımda Gündem