Askere soruşturma emrini sadece Başbakan verebilecek

Terörle Mücadele Kanunu yeniden düzenleniyor. Bundan sonra operasyonlara katılan Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının yargılamaları Askeri Mahkemelerde yapılacak. Başbakan’ın yazılı emri olmadan Türk Silahlı Kuvvetlerine herhangi bir soruşturma açılamayacak.

Abone ol

Terörle mücadeleye katılan askerlerin, görevleriyle ilgili herhangi bir suçlamaya ve soruşturmaya maruz kalmamaları için yeni bir düzenleme getiriliyor.

Operasyonlara katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları bundan sonra sadece askeri mahkemelerde yargılanacak.

Hazırlanan yeni mevzuata göre TSK mensuplarına sadece Başbakan’ın yazılı emriyle operasyon yapılabilecek.

Kent merkezlerinde terörle mücadele operasyonlarına katılan askerlerin talebi üzerine bu konuda çalışma başlatıldı ve bir kanun taslağı hazırlandı.

Bu bağlamda, Terörle Mücadele Kanunu’na “operasyonlara katılan askerlerin yargılanabilmeleri için "Başbakan’ın yazılı emri gereklidir” maddesi eklenecek.

Ayrıca, askeri operasyonlarda da Başbakan’ın yazılı emri gerekli olacak. Bu sayede TSK operasyonlarının sorumluluğunu hükümet üstlenmiş olacak.

Yapılacak olan ikinci düzenlemede ise askerlerin yargılanmasıyla ilgili. Buna göre, operasyonlarda görev alan askerler yalnızca Askeri Mahkemeler’de yargılanacak.

ulusalkanal.com.tr

HSYK’ya ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı Gündem Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz: Asılsız haberlere itibar etmeyin Gündem İsrail en üst düzey diplomatını İstanbul’a gönderiyor! Gündem Türkiye Liseliler Birliği: İstiklalimiz için kahrolsun PKK Gündem