Türk Traktör’de işbaşı

Türk Traktör'de işçiler 12 gün süren direnişin ardından iş başı yaptı. İşverenle yapılan görüşmelerde sözlü bir anlaşmaya varıldı. İşçilerin taleplerini kabul ettiğini söyleyen işveren ilk günden sözünden caydı. Türk Traktör yönetimi eyleme önderlik eden 7 işçiyi mesaj göndererek işten attı. Eyleme katılanlar da ücretsiz izne gönderildi.

Abone ol

Koç Holding'e bağlı Türk Traktör’deki işçiler işverenle yaptıkları görüşmede taleplerini kabul ettirdi.

Fabrikada üretime yeniden geçildi ancak işveren ilk günden verdiği sözleri tutmadı.

İşveren işçilerle yaptığı görüşmede "Tofaş işçilerinin kazanımları" geçerli olsun talebini kabul ettiğini söyledi. İşçiler bunun üzerine işbaşı yaptı.

Ancak iş başı yapan işçiler bir sürprizle karşılaştı. Eyleme önderlik eden 7 işçi ilk günden işten çıkartıldı. Bu da yetmedi eyleme katılan işçilerin çoğu ücretsiz izne çıkartıldı.

Türk Traktör yönetimi tarafından ise herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Buna karşı arkadaşlarına sahip çıkmak için iş çıkışında fabrika önüne gelen işçilerin alınan yoğun güvenlik önlemleri sonucu toplanması engellendi ve açıklama yapılamadı.

ulusalkanal.com.tr

Euro 3 liraya dayandı! Ekonomi Ford işçilerine 100 araçlık konvoy ile desteğe gidildi Ekonomi Amik Ovası'nda çiftçi kan ağlıyor Ekonomi Soma faciasından kurtulan 9 madenciye 6 yıl hapis istemi Ekonomi