CHP ''Zırh'' düzenlemesini AYM'ye taşıdı

CHP, OHAL kapsamında "yargı zırhı" olarak adlandırılan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Parti adına başvuru yapan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Kanunda muğlak ifadeler var” dedi.

Abone ol

Sivillere yargı muafiyeti getiren Kanun Hükmünde Kararnameyi CHP Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Resmi başvuruyu, düzenlemenin iptali için CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı.

Kanunda muğlak ifadeler bulunduğunun altını çizen Erkek, iktidarın bu yasa ile korku devleti yaratmaya çalıştığını belirtti.

Partisinin hukuk devleti için mücadele verdiğini söyleyen Erkek, düzenlemenin vatandaşları karşı karşıya getireceği uyarısında bulundu.

Erkek Anayasa Mahkemesi'nin önünde bekleyen Meclis içtüzüğü ve Enis Berberoğlu'nun kişisel başvurularının da hızla sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.

"İttifak teklifinin içerisinde açıkça Anayasa'ya aykırılık teşkil eden hükümler mevcut. Seçim güvenliği, temsilde adaletle, eşitlikle ilgili. Bunları AYM'ye tabii ki götüreceğiz."

ulusal.com.tr

CHP, AYM'ye başvuracak Gündem Çiftlik Bank'a kayyum atanabilir Gündem Özel'den TBMM'deki kavgaya ilişkin değerlendirme Gündem Yunan yargısı bir DHKP-C üyesinin daha Türkiye'ye iadesini reddetti Gündem