Barzani, Ankara'da

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani Türkiye'ye geldi. Barzani önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşmelerin gündeminde petrol ve bölgesel sorunlar vardı

Abone ol

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat ziyaretinin ardından Ankara'ya geldi.

Merkezi Hükümet ile petrol konusunda masaya oturan Barzani, görüşme sonrası, petrol meselesinin tamamen çözüldüğünü söyledi.

Bağdat'ın ardından Ankara'ya gelen Barzani'nin gündeminde petrol ve bölgedeki terör sorunu var. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin Türkiye üzerinden dünya piyasalarına sürdüğü Irak petrolünün parası Halkbank'a yatırılıyor. 31 Aralık itibarı ile 2 buçuk milyar dolara ulaşan paraya henüz dokunulmadı.

Barzani Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Ak Saray'da basına kapalı olarak yapılan görüşmeye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı.

Barzani'nin ikinci adresi Başbakan Ahmet Davutoğlu'ydu. Görüşmelerde petrol, bölgesel sorunlar ve Irak'taki gelişmeler değerlendirildi.

Irak'ta petrol konusunda uzlaşma sinyalleri gelirken, Kerkük kenti Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkilerde tansiyonu yükseltti. Irak Merkezi Yönetimi'nin 12'nci Bölük'ü Kerkük'e gönderme planına, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani Kerkük'ten yanıt verdi. İki gün önce Kerkük'e giden Barzani, "Kerkük Kürdistan'ın şehridir, burada Peşmerge dışında güç istemiyoruz. Şu anki durum sayısız şehitlerimizin kanıyla sağlanmıştır. Kan dökülerek belirlenen bu sınırlara bir daha müdahale edilmesine izin vermeyiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Bindiği dalı kesen dünyadaki tek ülke! Gündem 'Taciz edin' talimatı veren Müdür yardımcısı hakkında soruşturma açıldı Gündem Kıvılcımlı yaşasaydı değil yaşarken ne demişti? Gündem THY seferlerini yarına kadar iptal etti! Gündem