Reyhanlı kan ağlıyor

Suriye'deki terör eylemleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde her şey baştan sona değiştirdi. AKP'nin Suriye politikaları, 2013 Reyhanlı patlaması, delik deşik olan sınırlar, Reyhanlı'da ekonominin dibe vurmasına neden oldu. Dahası önlenemeyen terörist geçişleri vatandaşın can ve mal güvenliğini de ortadan kaldırdı. Kan ağlayan Reyhanlılar, huzur dolu o eski günlerini geri istiyor.

Abone ol

Çok değil, 10 yıl önce ekonomisi ile Türkiye'nin Akdeniz'deki önemli şehirlerinden biriydi Hatay. Kent ekonomisinin kalbi de Reyhanlı'da atıyordu.

Şimdilerde o günler geride kaldı. AKP hükümetinin Suriye politikaları, emperyalizmin Ortadoğu'daki kanlı savaşı Reyhanlı'ya hançer indirdi. 2013'de onlarca yurttaşın canını alan Reyhanlı Cilvegözü patlaması sonrasında Reyhanlı-Suriye sınırı terör gruplarının geçiş kapısı oldu.

İlçe esnafı çaresiz, yerli halk birer birer ilçeden göç etmeye başladı. Reyhanlı halkı ve esnafı derdini Ulusal Kanal'a anlattı.

İlçe'nin en büyük sorunlarından biri de göç. Suriye'den gelen göç dalgası Reyhanlı ekonomisine darbe vurdu, ilçede can ve mal güvenliği kalmadı.

Reyhanlılara göre yaşananların sorumlusu hükümet.

Esnafında, halkında talepleri çok net, "huzur, barış ve kardeşlik."

ulusalkanal.com.tr

"Memur değil, kapıkulu isteniyor" Ekonomi Kriz Antalya esnafını vurdu Ekonomi Rus uçağı krizinin ilk faturası para birimlerine Ekonomi New York borsası karışık seyretti Ekonomi