"Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinenin değişmesi için düğmeye bastığı iddia edildi. Anayurt gazetesi yazarı Murat Polat'ın aktardığına göre, Erdoğan, kabineyi TBMM Plan ve Bütçe toplantısından sonra değiştirecek

Abone ol

Anayurt gazetesi yazarı Murat Polat, 'AK Parti yeni yıla yeni kabine ile girecek' başlıklı yazısında şunları aktardı:

"CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan kabinenin değişmesi için düğmeye bastı.

AK Parti milletvekilleri ve tabanın baskısına ses veren Erdoğan’ın Kabineyi TBMM Plan ve Bütçe toplantısından sonra değişeceği kulislere yansıdı.

AK Parti milletvekilleri seçimlerde kaybetmesinin en büyük nedenlerinden birisinin de kabinedeki bakanların randevu vermemesi ve bürokratlara söz geçirememesi olduğunu söyledi.

AK Parti milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hangi bakanın gideceğini ve hangi bakanın gitmemesi için görüş verdiği kulislerde konuşuluyor.

AK Parti milletvekilleri kabine de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu’nun haricindeki bütün bakanların görevden alınmasını istiyor.

Yine AK Parti milletvekilleri eski Sağlık bakanlığı müsteşarı Prof Dr Eyüp Gümüş’ün Sağlık bakanı olması için Erdoğan’a görüş sundukları kulislere yansıdı.

AK Parti milletvekilleri eski müsteşar Eyüp Gümüş döneminden memnun olduklarını ve işlerin anında çözüldüğünü ve hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını söylüyor.

5 Ekim’de Kızılcahamam kampında AK Parti kampa hazırlanıyor Erdoğan milletvekilleri guruplar halinde görüşecek ve görüşler alınacak.

AK Parti milletvekilleri bazı bakanların kendilerine faks çekerek benimle hangi konuda randevu alıp görüşmek istiyorsun diye makamlarına faks çekmişti.

AK Parti milletvekilleri bakanlardan gelen fakslara tepki göstermişti.

Milletvekilleri ayrıca bazı bakan yardımcılarından da şikayetçi.

Bazı bakan yardımcıları görevlerini tam yerine getirirken bazıları da telefonlara çıkmayarak milletvekillerinin işlerini yokuşa sürüyor.

AK Parti milletvekilleri bu bakan yardımcılarını tespit ederek Kızılcahamam kampında Erdoğan’a söyleyecek.

Ulaştırma ve Alt Yapı bakanı Cahit Turan’ın da değişmesi gündemde.

Kızılcahamam kampında bazı bürokratlar da şikayet edilecek özellikle Karayolları Genel Müdürlüğünden şikayetçi olan bazı vekiller karayollarındaki yönetimin de değişmesini istiyor.

Sırtını Külliye’ye ve bakanlara bağlayan bazı bürokratların koltukları da tehlikede Erdoğan’ın bu bürokratların tespit edilmesi için daha önce talimat verdiği kulislerde konuşuluyor."

ulusal.com.tr

43 terörist etkisiz hale getirildi Gündem İdil'de 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Son dakika... Adana'da bombalı saldırı Gündem BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'yi ziyaret edecek Gündem