TBMM bu hafta İç Güvenlik Paketi'ni görüşecek

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Gündem bir hayli yoğun. Öyle ki, AKP Genel Kurulu haftalık çalışma günlerinin dışında Cuma ve Cumartesi de çalıştırmayı planlıyor.

Salı günü parti liderleri grup toplantılarında konuşacaklar. Liderlerin gündeminde; Başkanlık sistemi, tapeli bloknotlar ve İç Güvenlik paketi gibi konuların olması bekleniyor.

Meclis'in ilk mesaisi Korsan Tezkeresi olacak. Genel Kurul'da Salı günü, Türk Deniz Kuvvetleri'nin korsanlara karşı Aden Körfezi ve Somali açıklarında 1 yıl daha görev yapmasına ilişkin tezkere görüşülecek.

Haftaya damgasını vuracak en önemli konu olan İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine ise Çarşamba günü başlanacak. Pakete göre; polis boyalı su kullanabilecek, demir bilye ve sapan bulundurmak kanuna aykırı olacak, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlar üç yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Paketle valilere suçluların bulunması amacıyla acil tedbirler alınması için doğrudan emir verme yetkisi tanınıyor. Polislere ise molotof dâhil çeşitli silahlarla saldıran ya da teşebbüs edenlere, saldırıyı etkisiz kılacak ölçüde silah kullanmaya yetkisi verilecek.

Düzenleme; Jandarma ve Sahil Güvenlik personelini atama ve görevden uzaklaştırma yetkisini de İçişleri Bakanı'na devredilmesini öngörüyor.

ulusalkanal.com.tr

ÖDP'den CHP'ye çağrı! Gündem Cumhuriyet'teki kriz aydınlanmaya başladı! Gündem 'Sırtımızdan vurulduk' Gündem Şiddetli lodos bir can daha aldı! Gündem