ABD'de skandal rapor: 'özgür olmayan ülkeler' kategorisinde

Amerika merkezli düşünce kuruluşu Freedom House, skandal bir rapor yayımladı. 2018 Dünyada Özgürlükler Raporu'nda, Türkiye "özgür olmayan ülkeler" kategorisine alındı

Abone ol

Freedom House, "Demokrasi Krizi" başlıklı bir rapor yayımladı. Amerika merkezli düşünce kuruluşu bu raporda Türkiye'yi "özgür olmayan ülkeler" kategorisine aldı. Gerekçe olarak ise "siyasi haklar ve bireysel özgürlüklerde yaşanan gerileme" gösterildi.

Türkiye'nin güvenlik ortamının bozulduğu belirtilen raporda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet ve halk üzerinde kendi şahsi kontrolünü empoze etmeye çalışması nedeniyle, Türkiye'nin notu 2014'ten bu yana düşüyor" denildi.

Türkiye Freedom House'un bir önceki raporunda "kısmen özgür" kategorisinde yer alıyordu.

Öte yandan kuruluş, "Dünyanın önde gelen otokrasileri" olarak nitelediği Rusya ve Çin'in de antidemokratik etkisini yaymaya devam ettiğini de belirtti.

Geçtiğimiz hafta da ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi güvenlik açısında riskli anlamına gelen 3. katagoriye almıştı. Bu karara Ankara büyük tepki göstermiş, Amerika'daki terör olayları ve keyfi tutuklamalar gerekçesiyle seyahat uyarısında bulunmuştu.

ulusal.com.tr

Suriye sınırına askeri sevkiyat Gündem Trabzon'da havalimanında pistten çıkan uçak denize kayıyor Gündem Üsküdar'da zincirleme trafik kazası: 2 yaralı Gündem ByLock'taki kullanıcı adını Batman karakteri “Bruce Wayne“ yapmış Gündem