Çin'den Türkiye'ye sıcak mesaj

Türkiye Avrupa'yla cephe cepheye gelirken Asya'dan Türkiye'ye sıcak mesajlar verildi. Çin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü ile işbirliği arzusunu değerlendireceklerini açıkladı.

Abone ol

Türkiye, Avrupa'yla başta FETÖ ve PKK olmak üzere bir çok konuda karşı karşıya. Ankara'nın Batı ile arasının açıldığı bir dönemde Çin'den Türkiye'ye sıcak mesajlar geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü ile işbirliğini derinleştirme arzusunu değerlendireceklerini açıkladı.

"Türkiye, Avrasya'da önemli bir ülke ve Şanghay İşbirliği Örgütü'nün önemli bir diyalog ortağı" diyen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Türkiye'nin bölgesinde de önemli bir ülke olduğunu belirtti.

Çinli sözcü, Şanghay İşbirliği Örgütü kapsamında Türkiye ile ilişkileri güçlendirebilecekleri mesajını verdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, “Diğer üye ülkelerin de aynı fikirde olması durumunda, Çin tarafı olarak Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü ile işbirliğini derinleştirme arzusunu ortaklaşa değerlendireceğiz” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Hollanda bugün seçim günü Dünya Putin: Biliyorsunuz, Medvedev’i koruyamadık Dünya Almanya'dan önemli karar! Türk kızının katili sınır dışı edilecek! Dünya İspanya'da 10 bin silah ele geçirdi! Korkunç şüphe Dünya