Kılıçdaroğlu: Erdoğan karşıtı değiliz

CHP Genel Başkanı koalisyonla çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP lideri, "Saraya gidip gitmemeyi Erdoğan karşıtlığı olarak görmemek gerekir" dedi. Yolsuzluklarla ilgili yumuşama sinyali veren Kılıçdaroğlu, "Önyargısız bir görüşme yapacağız" ifadesini kullandı.

Abone ol

Koalisyon gündemi ısındıkça partiler seçim meydanlarındaki vaatlerinden ve sert üslubundan adım adım vazgeçmeye başladı.

Vatan gazetesine konuşan CHP lideri Kemal Kılıçadaroğlu, yolsuzluklar gündemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilişkiler konusunda ilgili önemli yumuşama sinyallleri verdi. Kılıçdaroğlu, Ak Saray'a gitmemenin Erdoğan karşıtlığı olmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Devlet kendisini gecekonduda inşa etmez, gecekonduda görmez, göstermez, görmemeli, göstermemelidir. Dolayısıyla, Saray’a gidip gitmemeyi Erdoğan karşıtlığı olarak görmemek gerekiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmelerinde "Erdoğan faktörü devre dışı tutulsun" dedi. "Yolsuzluklar ilk planda masanın dışında mı duracak?" sorusuna "önyargılı değiliz" diyerek yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Biz tabii Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması düşüncesinden hareketle, CHP olarak elbette bir koalisyonun içinde yer alabiliriz...Sayın Davutoğlu, “Önyargısız olarak görüşmeler yapacağız” diyordu, biz de önyargısız bir görüşme yapacağız..." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Vekillerin kritik bekleyişi Gündem Edirne'de taş ocağı protestosu Gündem Yeşil Yol çalışmalarında yeni gelişme! Gündem Ahmet Davutoğlu: Bunun için çaba sarf edeceğiz Gündem