Toy, muradına erdi

Diyarbakır'da PKK'ya karşı eylem yapan annelerden Güleser Toy, muradına erdi. 7 ay önce PKK'dan ayrılan oğlu Ramazan Toy, teyzesinin kızıyla dünya evine girdi. Mutluluğu gözlerinden okunan anne oğluyla halay çekti, " Kürt ve Türk'ün hiçbir farkı yoktur, hepsi birdir" dedi

Abone ol

PKK'ya katıldı, Ayn-el Arab'da savaştı. Annesi oğlunun yolunu evde değil, Diyarbakır'da PKK'ya karşı başlatılan direniş çadırında bekledi.

Güleser Toy, Şanlıurfa'dan katılmıştı eyleme. Aylarca çadırda bekledi, yılmadı Ankara yollarına düştü.

Ramazan Toy, geçen yıl Ocak ayında PKK'ya katıldı. Suriye'ye de savaştı 7 ay sonra yaralanıp döndü. Tedavisinin ardından PKK'ya değil, evine döndü.

Ailesiyle çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Ramazan Toy, teyzesinin kızı Cemile Kürkçü ile evlilik kararı aldı.

Genç çift, törenle dünya evine girdi. Düğünde en mutlu ikiliyse Ramazan'ın annesi ve babası oldu. Aylarca çadırda mücadele eden anne ve baba mutlu sona kavuşmuştu.

Düğüne davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, telefonla arayarak gelin ve damadı tebrik etti. Başbakan genç çifte bir de bilezik gönderdi.

Davutoğlu ile telefonda Kürtçe konuşan anne Güleser Toy, "Kürt ve Türk'ün hiçbir farkı yoktur, hepsi birdir. Allah kimsenin gözünü uzaklarda bırakmasın" dedi.

Su şişeden çıkarılarak parasız verilmeli! Yurt Cinayet sanığına 15 yıl hapis cezası Yurt Fatih’te tadilata alınan metruk bina çöktü Yurt Uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı Yurt