Dink cinayeti soruşturmasına 6. savcı

Hrant Dink cinayetinde rolü olan kamu görevlileri soruşturması el değiştirdi. Soruşturmayı yürüten savcı Yusuf Hakkı Doğan Yargıtay Savcılığı'na seçilince soruşturma savcı Gökalp Kökçü'ye devredildi. Kökçü aynı zamanda Ergenekon kumpasını da soruşturuyor.

Abone ol

Hrant Dinkcinayetinde rolü olan kamu görevlileri soruşturması el değiştirdi. Soruşturmayı artık İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'ın yerine savcı Gökalp Kökçü yürütecek.

Savcı Yusuf Hakkı Doğan, soruşturmayı yaklaşık 7 aydır yürütüyordu. Doğan, önceki gün yapılan seçimde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Yargıtay üyeliğine seçildi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma için Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'yü görevlendirdi.

Gökalp Kökçü, Dink cinayetinin işlendiği 19 Ocak 2007'den bu yana görevlendirilen altıncı savcı oldu. Kökçü aynı zamanda Ergenekon kumpasını soruşturan savcı.

Dink cinayeti soruşturmasının ilk savcısı Selim Berna Altay, cinayete ilişkin iddianameyi hazırladı. Daha sonraki süreçte savcılar Fikret Seçen, Cihan Kansız, Muammer Akkaş soruşturmada görev aldı. 3 yıllık bu süreçte kamu görevlileri soruşturmasında hiçbir ilerleme sağlanamadı.

Savcı Akkaş'ın başka yere atanmasının ardından soruşturma, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a verilmişti.

Doğan bugüne kadar, dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi yetkilileri ve İstanbul'daki Emniyet yetkililerinin ifadesine başvurmuştu.

Ankara'da sokak ortasında infaz: 3 ölü! Gündem Aziz Yıldırım'dan 179 sayfalık şikayet dilekçesi Gündem Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı Gündem CIA'dan şarkılı işkence! Gündem