Bilanço ağır: Ölü sayısı artıyor!

Bölücü terör örgütü PKK'nın yakıp yıkma eylemlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükseldi. PKK dün gece de İstanbul'dan Adana'ya sokakları birbirine kattı.

Abone ol

İstanbul'da üç gündür süren provakatif eylemler gece saatlerinde de sürdü. Olaylarda 7 kişi daha öldü, ölenlerin sayısı 25'e yükseldi.

PKK'lıların yakıp yıktığı terör eylemleri, İstanbul Beyoğlu, Okmeydanı ve Tarlabaşı mahalleleri ile Esenyurt'ta yoğunlaştı. Hastaneler ve benzin istasyonları PKk'lıların hedefi oldu. Olaylarda 3'ü polis 52 kişi yaralandı, 66 kişi gözaltına alındı.

Silahların da kullanıldığı olaylarda, 17 yaşındaki bir gence kurşun isabet etti. Yaralanan genç yoğun bakıma alındı. Yine Esenyurt'ta bir başka genç olayların arasında kaldı. Hastaneye kaldırılan gencin ailesi duruma isyan etti.

Gece Türkiye'nin bir çok yerinde yine PKK yine yakıp yıkma eylemlerini sürdürdü. Bursa, Mardin, Adana... Okullar kundaklandı, Atatürk büstlerine saldırılar yapıldı.

Gece, ölümlerin 2'si Mardin'de yaşandı. Sokakta 2 kişiye ait ceset bulundu. Şahısların kimlikleri tespit edilemedi.

Bir diğer ölüm haberi de Adana’nın Yüreğir ilçesinden geldi. İddiaya göre bir grup, evinin önünde oturan kişiye "Sen IŞİD'ci misin?" diye çıkıştı. Yaşanan tartışmada pompalı tüfek sesi duyuldu, kimliği açıklanmayan kişi hayatını kaybetti.

Gece saatlerinde Siirt-Eruh karayolu üzerinde yol kapatma eylemi vardı. Açılan ateş sonucu 19 yaşındaki Davut Naz ve 28 yaşındaki Kamil Taş hayatını kaybetti.

Bursa'daki PKK gösterilerine karşı, kadınlar sopalarla mahallelerini savundu. Göstericiler Ağrı Patnos'ta ise belediye binasını ateşe verdi. Hakkari Şemdinli ve Yüksekova'da 2 okul yakıldı, okul içindeki Atatürk büstü kırıldı.

Olaylar gündüz saatlerinde ise üniversitelere taşındı. İstanbul Üniversitesi'de iki grup karşı karşıya geldi, olaylarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'ndeki protestolara polis müdahale etti.

Eylemlere karşı önlemlerin gece saatlerinde de süreceği açıklanmıştı. Ancak karar değişti, sokağa çıkma yasakları kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr

''Problemlerin çözümü zor'' Gündem "Tezkereye neden karşı çıkıyor" Gündem 'Bölücü teröre karşı bölge ülkeleriyle işbirliği' Gündem Ali İsmail davası ertelendi! Gündem