HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan adliyeden ayrıldı

HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltında alındı. HDP'li Buldan, sabah saatlerinde İstanbul'da evinde gözaltına alınarak adliyeye götürüldü. Buldan, Bakırköy Adliyesi'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

Abone ol

HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, terör propagandası yaptığı gerekçesi ile İstanbul'daki evinde gözaltına alındı.

HDP Genel Merkezi, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın bu sabah İstanbul'da evinde gözaltına alındığını açıkladı.

Buldan da Twitter hesabından ''Gözaltına alındım'' diye yazdı.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi, "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından hakkında dava açılan Buldan'ın, ek ifadesinin alınması için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine yazı gönderdi.

Buldan, Bakırköy Adalet Sarayı'nda ifadesini alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Meclis Başkanvekili HDP'li Pervin Buldan'ın sabah saatlerinde gözaltına alındığı şeklinde çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "23-12-2016 günü bazı basın yayın organlarında yer alan HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın İstanbul'da gözaltına alındığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Iğdır Ağır Ceza Mahkemesinin talimatı gereği Bakırköy 6. Ceza Mahkemesince Pervin Buldan hakkında çıkartılan zorla getirme kararı, 23-12-2016 günü saat 08.50'de kendisine ait ikamette tebliğ edilmiş, herhangi bir gözaltı işlemi yapılmamış olup, avukatı ile birlikte kendisine ait araçla mahkemeye intikal etmiştir" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da polise silahlı saldırı Gündem Facebook, Twitter, Whatsapp neden açılmıyor? (Youtube ve Twitter neden açılmıyor - 23 Aralık) Gündem TSK: 22 IŞİD'li etkisiz hale getirildi Gündem İDO ve BUDO'dan ve Çanakkale'de sefer iptalleri Gündem