Mahalleli isyan etti!

İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki iki katlı evde, yıllardır çok sayıda kedi ve köpeğin beslendiğini, ancak yeterli bakımın yapılmaması nedeniyle hayvanların kötü koku ve pireye neden olduğunu savunan mahalle sakinleri isyan etti.

Abone ol

İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki iki katlı evde, yıllardır çok sayıda kedi ve köpeğin beslendiğini, ancak yeterli bakımın yapılmaması nedeniyle hayvanların kötü koku ve pireye neden olduğunu savunan mahalle sakinleri isyan etti. Bayraklı Kaymakamlığı ve Bayraklı Belediyesi'ne başvuran mahalleli, evdeki hayvanların barınağa götürülüp evin temizlenmesi ve ilaçlanmasını istedi. Mahalleye gelen belediye ekipleri, özel mülk olması nedeniyle binaya giremedi ve mahalleden ayrılmak zorunda kaldı.

Bayraklı İlçesi 1635 Sokak numara 1'deki iki katlı evde yıllardır çok sayıda köpek ve kedinin beslendiğini belirten mahalle sakinleri, hayvanların bakımının gerektiği şekilde yapılmaması nedeniyle mahalleyi kötü koku kapladığını ve pire nedeniyle zorluk çektiklerini belirtti.

Durumdan rahatsız olan mahalleli, Bayraklı Kaymakamlığı ile Bayraklı Belediyesi'ne defalarca başvurduklarını ancak değişen bir şeyin olmadığını savundu. Mahalle sakinlerinin bugün yenilediği başvurunun ardından sokağa çok sayıda belediye ekibi sevk edildi. Belediye ekipleri, binanın yanında ve bulunan ve kısa süre önce çıkan yangında zarar gören bahçenin bir bölümünü temizledi, ancak evde kimsenin bulunmaması nedeniyle binaya giremedi. Evinin balkonunda oturamadığını belirten Gündüz Sevgi (65), "Başvurmadığımız yer kalmadı, evde bir kişi yaşıyor ve köpeklerle kedilerin bakımlarını yapamıyor. Mahallemizi kötü bir koku sardı. Sokağa giremiyoruz, evin temizlenmesini istiyoruz" diye konuştu. Torunlarının sokakta oynayamadığını ileri süren Nezide Kaya (70), "Her yer pire doldu. Hayvanlar çok kirli, torunlarım sokakta oynayamıyor. Yetkililerin konuyla ilgilenmesini istiyorum" dedi. Mahallenin muhtarı Kemal Karaca ise ilgili yerlere başvuruda bulunduklarını ancak bir çalışma yapılmadığını savundu. Bu sırada mahalleye gelen binanın kadın sahibi R.S. ile kızı B.E. evde 4-5 köpeğin olduğunu, kimseye zararlarının olmadığını, evin bahçesindeki yangının da kasıtlı olarak çıkartıldığını savundu. Evde yaşamayan ve zaman zaman gelip hayvanların bakımını yapan anne ve kızı binaya girilmesine izin vermedi. Bunun üzerine, özel mülk olması nedeniyle binaya giremeyen belediye ekipleri mahalleden ayrılmak zorunda kaldı. Sorunlarının biran önce çözülmesini isteyen mahalle sakinleri ise yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi. DHA

Dilencinin üzerinden çıkan para şaşırttı Yurt İstanbul'da feci olay! Polis memurunu önce darp ettiler, sonra bıçakladılar Yurt KPSS'ye giderken kaza yapan öğretmen hayatını kaybetti Yurt At eti skandalı yine hortladı! Yurt