Okul yönetmeliği değişti!

İlk ders zili çaldı, 2015-2016 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Yeni öğretim yılıyla birlikte Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği de değişti. Birçok köklü değişimin yer aldığı yönetmelikte öğrencilere yeni cezalar getirildi.

Abone ol

Yeni eğitim öğretim yılı, önemli değişlikleri de beraberinde getirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği değişti. 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yönetmelikte öğrencilere yeni cezalar getiriliyor.

Buna göre, öğretmenin bilgisi dışında bilişim araçlarıyla meşgul olan ve dersin akışını bozan öğrenciye disiplin cezası verilecek. Arkadaşlarına ve okul çalışanlarına sözle, davranışla hakaret eden öğrencilere 5 güne kadar uzaklaştırma cezası verilecek. Sosyal medya yoluyla arkadaşlarını taciz eden öğrenci ise okuldan atılacak.

Öte yandan Yeni yönetmeliğe göre, Dershanelerin kapanması ile okullarda, "Destekleme ve yerleştirme" kursları açılacak. Hafta sonu 8 saate kadar ders verilecek kurslar 3 dönem olarak açılacak. İlk dönem kursları 3 Ekim’de başlayacak ve 24 Ocak 2016’da sona erecek. 2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016’da başlayacak, 17 Haziran 2016’da tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 arasında düzenlenecek

Yönetmelikte yapılan değişikliklerden biri de devamsızlıkla ilgili. Yeni yönetmelikte öğrencilerin devamsızlık hakları 45 günden 30 güne düştü. Veliler devamsızlığın 5,15 ve 25'inci günlerinde uyarılacak.

Ayırca okul birinciliğine 10 puan şartı getirildi. Davranış notu 10 puanın altında olan öğrenciler birinci olamayacak.

ulusalkanal.com.tr

Milli Eğitim Bakanı Avcı uyardı: Çekmeyin, paylaşmayın, çektirmeyin Sağlık İstanbul'da 14.00'e kadar ulaşım ücretsiz! Sağlık Sigaraya zam geliyor Sağlık Okul servislerinde velilerin ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktalar! Sağlık