AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Altılı Platform vurgusu: ''Bölge barışı için son derece önemli bir mekanizma''

Kafkaslar'da Avrasya bayrağını yükseltecek Altılı Platform önerisi gündemde. AK Parti MYK'sı sonrası açıklama yapan Sözcü Ömer Çelik, çalışmaların olumlu bir şekilde sürdüğünü söyledi. Platforma yönelik kritik öneri ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi. Perinçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Abhazya'nın da Platformda yer alması gerektiğini belirtti.

Abone ol

Türkiye, Rusya, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan'ın içinde olacağı 'Altılı Platform' gündemde. Stratejik işbirliği ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuştu. Çelik, MYK sonrası Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtladı.

Çelik, Ermenistan ve Gürcistan'ın platforma katılmasının, bölge barışı açısından önemli olduğunu ve bu adımların Rusya ve Türkiye'nin vizyonel bakışını yansıttığını söyledi.

Kafkaslarda Batı Asya İttifakı'nın yükseliş sinyalini veren platform ile açıklama yapan bir diğer isim, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek oldu. Vatan Partisi Lideri, platform için daha kapsamlı bir öneri yaptı. Perinçek, Abhazya ve KKTC'nin de girsin Altılı Platform'a girmesini önerdi.

Türkiye'nin 23 Aralık Kovid-19 bilançosu: 259 vefat, 19 bin 650 yeni vaka Gündem HDP'yi kapatma çağrısına destek büyüyor Gündem Erdoğan'dan AİHM'e Demirtaş tepkisi Gündem Vatan Partisi'nden Karamollaoğlu'na yanıt: ''Kaptanınız Biden ile ABD yalanlarıyla Uygurların da karşısında konumlanıyorsunuz'' Gündem