Öcalan'ın İsrail itirafı

Abdullah Öcalan'a ait yeni ses kayıtları yayınlandı. Öcalan, Suriye'nin kuzeyinde özerk bölge yaratılması için Haseki ve Tel Hamiyed bölgelerinde kontrolün PKK'nın eline geçirilmesi gerektiğini belirtiyor. Öcalan bir diğen kayıtta, süreç için "Stratejiyi ben oluşturdum, İsrail de buna katıldı bu müthiş bir gelişmedir" itirafında bulunuyor.

Abone ol

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki PKK hükümlüleriyle yeni ses kayıtları yayınlandı.

"İhanet süreci" adlı kullanıcının dün gece yayınladığı ilk kayıtta, Öcalan, PKK'nın Suriye'de MİT desteğiyle kurduğu kantonlar hakkında konuşuyor.

PKK hükümlüsü Hasbi Aydemir'in "Hatay Kırıkhan’a kadar arada kimse olmamalı" sözü üzerine Öcalan, "Haseki-Kamışlı merkezinde üç tane hükümet kurulması gerekir" diyor. Öcalan, Suriye sınır hattında tamamen kontrolün ele geçirilmesi gerektiğini söylüyor. Abdullah Öcalan, "Yapmamız gereken şeyde Haseki’yi düşürmektir" ifadesini kullanıyor.

Öcalan, "Dicle’den itibaren Haseki’den de Halep’in kuzeyine kadar bir hat çekmemiz lazım orayı kurtarılmış bölge ilan etmek. Hatta yerel bir hükümette kurulabilir" sözleriyle PKK'nın bölge planını anlatıyor.

Bugün yayınlanan son kayıtta ise Öcalan, İsrail'in açılımla ilişkisini itiraf ediyor.

Öcalan, açılım ile ilgili "Stratejiyi ben oluşturdum ben yürütüyorum. Erdoğan'ın tüm yaptığı işleri ben yürütüyorum" diyor. Öcalan, "Erdoğan'ın kurnazlığı şu, benim inisiyatifimi almak istiyor, tüm gücüyle yani" şeklinde konuşuyor.

Öcalan, İsrail'in sürece destek verdiğini de itiraf ediyor. Abdullah Öcalan, "Bunu oluşturduk şu anda da bunu hayata geçiriyoruz, İsrail de buna katıldı. Bu da müthiş gelişmedir" diyor.

ulusalkanal.com.tr

İşte Gülen-CIA işbirliği Gündem Perinçek, Cumhuriyet köylüsünün misafiriydi Gündem Tapelerin ardından ''istifa'' istediler Gündem Memleketinden Erdoğan'a böyle seslendi Gündem