Kaçan 2 PKK'lı polisler tarafından vuruldu

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor. Koşarak kaçan 2 PKK'lı teröristin polis tarafından vurduğu tespit edilidi. Soruşturmada polis, jandarma ve TÜBİTAK uzmanları birlikte çalışıyor. TÜBİTAK mermi izleri ve ses analizleri üzerinde yoğunlaştı.

Abone ol

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturma devam ediyor.

Savcılık kaynaklarından elde edilen biligilere göre polisin defalarca ateş açmasına karşın koşarak kaçan 2 PKK'lı polis tarafından vuruldu. Savcılığın elinde, bu kişilerin ölüp ölmediği dair net bit bilgi yok.

Soruşturma Diyarbakır Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Polis ve jandarma kriminal ekipleri çalışmalarını TÜBİTAK ile ortaklaşa yürütüyor. Elçi'nin vurulduğu yerdeki iş yerlerinin, kepenk, branda, baraka ve duvarlarda tespit edilen mermi izlerinin fotoğraf ve görüntüleri inceliyor.

Olayın yaşandığı sokaktaki Telekom binası ile bir iş yerine ait güvenlik kamerası görüntülerine de savcılığının talimatıyla el konuldu. Tüm görüntüler uzman ekiplerce yansıtılan dev ekranlarda saniye saniye izleniyor.

TÜBİTAK’ta incelenen görüntülerde iki nokta üzerinde duruluyor. Birincisi mermi izlerinin tespiti. Bu sayede Elçi’nin nasıl vurulduğu tespit edilmeye çalışılacak. Bir diğer nokta da ses analizleri. Bu incelemede de olay bölgesinde kaç silahın kullandığı ve seslerin hangi silahlara ait olduğu anlaşılmaya çalışılacak.

Elçi'nin düştüğü yer dikkate alınarak, Elçi'nin ölümüne sebep olan kurşunun hangi noktadan ateş edildiği krokilerden bulunmaya çalışılıyor.

Mermi çekirdekleri, kovanlar, polislerin kullandığı silahlar ile teröriste ait silah, balistik ve DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi.

Ayrıca polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur'un şehit edildiği saldırıdaki taksinin sürücüsü A.S, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da kredi kartıyla altın alışverişi kanlı bitti Gündem ABD'den 'Erdoğan ve IŞİD petrolü' açıklaması Gündem Davutoğlu'ndan Rusya açıklaması Gündem Aydınlık ve Ulusal Kanal Gündem