ABD'yi kasırga vuracak

Amerika büyük bir kasırgayı bekliyor.... Adı, Florence... Son 20 yılda görülen en şiddetli kasırga olabilir. Amerikan Başkanı Donald Trump da kasırganın, "Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia'yı doğrudan vuracağını" söyledi.

Abone ol

Florence Amerika'ya doğru yaklaşıyor. Ülkede panik hakim. Meteoroloji uzmanları, son 20 yılın en şiddetli kasırgası olabileceği uyarısını yaptı.

Atlas Okyanusu'nda etkili olan kasırganın perşembe günü Amerika'nın doğu kesimini vurması bekleniyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Florence Kasırgası'nın kategorisini 4 olarak güncelledi. Ve bu kasırganın şiddetinin saatte 225 kilometreyi geçtiğini duyurdu.

Merkezden yapılan açıklamada, kasırganın şiddetinin artıp 5'inci kategoriye yükselebileceğine işaret edildi.

ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. ABD'lileri yaklaşan kasırgayla ilgili uyardı. "Lütfen hazırlıklı ve güvende olun." diyen Trump, "Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia'yı doğrudan vuracağını." söylendi.

Kasırganın etkili olması beklenen Güney Carolina'nın Valisi Henry McMaster ise eyaletin kıyı kesimindeki 8 bölgesinde tahliye emri verdi. 26 bölgede de okullar ve sağlık merkezleri dahil devlet dairelerinin kapatıldı.

Virginia Valisi Ralph Northam da kıyı kesimindeki iki bölge için tahliye emri çıkarttı.

ulusal.com.tr

abd
Fransa'dan UCM'ye destek Dünya BM'den İdlib uyarısı Dünya Rusya ve Çin'den Batı'ya gözdağı Dünya Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90. yıl dönümü etkinlikleri Dünya