Tıp eğitiminde sanal gerçeklik dönemi

Koronavirüs salgını nedeniyle okullarda uzaktan eğitim sürerken, tıp eğitiminde sanal gerçeklik uygulamaları yaygınlaşıyor. Doktor adayları gerçeği aratmayan 3 boyutlu görüntülerle insan anatomisinin en ince ayrıntılarını öğrenebiliyor. Böylece kadavra ihtiyacı ortadan kalkıyor.

Abone ol

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgını nedeniyle okullarda eğitim veriliyor. Ancak tıp öğrencilerinin uzaktan eğitimle insan anatomisi üzerinde pratik yapması pek mümkün değil. Doktor adaylarının en büyük sorunu olan anatomi dersleri için sanal gerçeklik teknolojileri geliştirildi.

Türkiye'de ilk kez kullanılan “Forsina" adlı sanal gerçeklik uygulaması ile tıp öğrencileri insan anatomisini en küçük detayına kadar öğrenebiliyor. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sait Buğdacı sistemi anlattı.

Tıp eğitiminde sanal gerçeklik uygulamalarının sağladığı bir başka yarar daha var.

Sistemin faydaları sadece anatomi eğitimiyle sınırlı değil. Gerçek hasta tomografileri de sisteme aktarılarak, tümör gibi çeşitli hastalıkların durumu 3 boyutlu olarak görülebiliyor.

ulusal.com.tr

Son 24 saatin bilançosu: 31 bin 219 vaka Sağlık Kovid-19 tırmanışı sürüyor: 29 bin 281 kişiye tanı konuldu Sağlık Selçuk Üniversitesi müjdeyi verdi Sağlık Kovid-19'da ilaç kullanımı Sağlık