Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97’nci yılı kutlanıyor

Milli Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97’nci yılı kutlanıyor. Anıtkabir’de düzenlenen törene öncülük eden Ankara Valisi Ercan Topaca, “Tarih sahnesinden silinmek istenen bir millet, Ankara'ya gelişinizle destansı bir mücadeleye dönüşmüş ve zaferle taçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Amasya’da harekete geçme çağrısı yaptı, Sivas’ta direniş örgütlerini birleştirdi, 27 Aralık 1919 günü İstiklal Savaşı’nı yöneteceği Ankara’ya ayak bastı.

Cumhuriyet’in kurucusu, Milli Kurtuluş Savaşı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Devrimin başkentine 97 yıl önce bugün geldi.

Bir kalenin çevresine kurulmuş, balından ve keçisinden başka bir şeyi olmayan, nüfusu 30 bini aşmayan o küçük, onurlu kasaba, Mustafa Kemal’in gelişiyle önce bir direniş karargâhı, ardından bir Cumhuriyet Başkenti oldu.

Küçük, onurlu kasaba bugün, Atasının gelişinin 97’nci yıldönümünü kutluyor.

Sabah saatlerinde Anıtkabir'de düzenlenen törene Ankara Valisi Ercan Topaca ve valilik yetkilileri ve seğmenler katıldı.

Topaca tarafından Atatürk'ün kabrine çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misakı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri’ne günün anlam ve önemini yazan Vali Topaca, ““Tarih sahnesinden silinmek istenen bir millet, Ankara'ya gelişinizle destansı bir mücadeleye dönüşmüş ve zaferle taçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra, geleneksel olarak düzenlenen, Kara Harp Okulu Öğrenci Alayının katıldığı 27 Aralık Atatürk Garnizon Koşusu yapıldı. Koşuda askerler Türk Bayrağı taşıdı.

ulusalkanal.com.tr

Van'da kardeşlik eylemi Gündem İstanbul'da uyuşturucu operasyonu Gündem Mehmet Akif Ersoy, ölümün 79'uncu yılında mezarı başında anıldı Gündem Hindiler bu yıl üreticilerin elinde kaldı Gündem