Otomotiv sektörünün İran pazarına ilgisi arttı

Kalkan ambargolarla birlikte otomotiv sektörünün İran pazarına ilgisi arttı. İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen otomobil fuarında uluslararası markalar boy gösterdi. Dünya devleri son model otomobillerini görücüye çıkardı. Fuarda, Türkiye'yi TEMSA Global AŞ. temsil etti.

Abone ol

Uluslararası Tahran Otomobil Fuarı, 12 yıllık bir aradan sonra tekrar İran'ın başkenti Tahran'da, Aftab Fuar alanında açıldı.

Nükleer anlaşma sonrası İran pazarında paylarını artırmak isteyen ünlü markalar yeni ürünlerini İranlı tüketicilerin beğenisine sundu.

Yerli markaların çok sayıda modelle katıldığı fuarın en çok ilgi toplayan ürünleri ise elektirik enerjisi ile çalışan çevreci ürünler oldu.

Metropol trafiğine çözüm olarak piyasaya çıkan elektirikli küçük araçlar da revaçtaydı.

Tahran uluslararası otomobil fuarında Türkiye'yi fuarın tek otobüs üreticisi olan TEMSA temsil etti.

Yeni dönemde İran pazarında olacaklarını söyleyen TEMSA Global AŞ.'nin Uluslararası Satış Bölümü Yöneticisi Pekiner Cihan, İran pazarının Türk ürünlerine olan ilgisine dikkat çekti.

Otomobil sektöründeki dev markaların katıldığı fuarda İran, Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Japonya, Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya ve Tayvan ülkelerinden 200'ü aşkın otomotiv şirketi katılıyor.

Yakup Aslan/ İran

ulusalkanal.com.tr

Bundesbank'tan ABD'ye finans uyarısı Ekonomi Altının kilogramı 145 bin 950 liraya yükseldi Ekonomi ABD'de konut başlangıçları beklentiyi karşılamadı Ekonomi Şekerbank'ta KGF'ye özel sıfır komisyon Ekonomi