Yeni rant alanlarının yasal altyapısı oluşturuldu

3'üncü Havalimanı için yeni imar kapıları açan Sulak Alanlar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni yönetmelikle yurdun sulak alanları, "ulusal" ve "mahalli" olarak ikiye ayrıldı. Mahalli olarak gösterilen sulak alanlar koruma kapsamından çıkarıldı ve imara açıldı. Yönetmelikle yeni rant alanlarının yasal altyapısı oluşturuldu.

Abone ol

İstanbul'a ekolojik darbe vuran 3'üncü Köprü ve 3'üncü havalimanı inşaatlarına yeni imar kapıları aralandı.

Türkiye'nin "sulak alanlar yönetmeliği" değiştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenleme ile sulak alanlar ulusal ve mahalli olarak ikiye ayrıldı. "Ulusal öneme sahip" sulak alanlar koruma kapsamında kalırken, "mahalli" olarak nitelen sulak alanlar koruma bölgeleri kapsamından çıkarıldı.

Yurttaki değerli sulak alanların, özellikle İstanbul 3'üncü Havaliman bölgesinde yer alan göller bölgesi imara açıldı.

Çevre Mühendislerinden gelen ilk tepki, "sulak alanın, ulusalı, mahallisi olmaz!" oldu.TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, "3. Havalimanı alanındaki sulak alan "sorununu" aşmaya çalışıyorlar" dedi.

Yönetmeliğin bilim dışı olduğunu vurgulayan Çevre Mühendisleri Odası, önümüzdeki günlerde yasanın iptali için yargıya başvuracak.

ulusalkanal.com.tr

Yine iskele! Yine facia gibi Yurt Kadınların İsyanı Sandıklardan Taştı Yurt Herkes Pamir'i arıyor! Yurt O ilin itiraz başvurusu reddedildi Yurt