İzmir’in kurtuluşunun 97.yıl dönümü

"Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!" İşte bu anlayışla kurtuldu İzmir düşman işgalinden. İzmir’in kurtuluşunun 97.yıl dönümü gün boyu yapılan tören ve etkinliklerle ilk günkü coşku ve kararlılıkla kutlandı.

Abone ol

Büyük taarruz sonrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” diyerek o tarihi emri verdi ve Türk Ordusu 9 Eylül 1922’de İzmir’e girdi.

Şanlı Türk Ordusu’nun İzmir’i Yunan işgalinden kurtarışının 97. Yıl dönümü kentte gün boyu süren etkinliklerle kutlandı.

Sabahın erken saatlerinde Basmane’de buluşan İzmirliler, Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde bayraklar, dillerinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla “Zafer Yürüyüşü” yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreninin ardından, Atlı Süvari Birlikleri'nin 9 Eylül'de İzmir'e girişi ve İzmir Valiliği binasında Türk bayrağını göndere çekişi canlandırıldı.

Kurtuluş gününü tekrar yaşayan yurttaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

Öte yandan efelerin zeybek gösterisi de kutlamalara renk kattı.

Gökyüzünün sahipleri Türk Yıldızlarının gösterisinde nefesler tutuldu…

Gün boyu süren kutlamalar Fener alayı ve ünlü sanatçıların İzmir Enternasyonal Fuarı’nda verdiği konserle son buldu.

HABER: ERDEM ÖZDEMİR

KAMREA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Özgündüz: Türkiye emperyalizme karşı dik duruyor Gündem Kılıçdaroğlu: Sayın Erdoğan'ın davetine tabii ki belediye başkanlarımız da katılacak Gündem Çavuşoğlu KKTC Başbakanı Tatar ile görüştü Gündem MHP milletvekilinden Bülent Arınç'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklamasına son dakika yanıtı! "Helal sana demokrat (!) Bülent" Gündem