Kartla 387 milyar harcadık

Dokuz ayda 387 milyar liralık kartlı harcama yaptık. 113 milyon banka kartı ve 58 milyon kredi kartı kullandık. Bankacılık Kart Merkezi verilerine göre yılın 9 ayında kartlı harcama yüzde 26 büyüdü. Kartı en çok markette, sonra akaryakıt ve giyimde kullanıyoruz.

Abone ol

Türkiye'de 2015 yılının ilk dokuz ayında banka kartı kullanımı yüzde 26 gibi ciddi bir artışla 113 milyona, kredi kartı ise 58 milyona ulaştı.

Bankalararası Kart Merkezi, kartlı ödeme sistemlerinde ocak-eylül dönemine ait 9 aylık verileri açıkladı. Banka kartlarıyla yapılan ödeme tutarlarının dağılımı incelendiğinde bu işlemlerin yüzde 50'sinde tutarın 100 TL'nin altında oldu. 100 TL'nin altındaki işlemlerin ise kredi kartı ile yapılan toplam ödeme tutarının sadece yüzde 15'ini oluşturduğu görüldü.

Kartlı harcamaların sektörel dağılımı incelendiğinde yüzde 19,4'lük payın "market ve AVM", yüzde 9,3'lük payın "akaryakıt istasyonları", yüzde 8,1'lik payın "giyim" ve yüzde 6,7'lik payın "elektronik/bilgisayar" alanında gerçekleşti.

Uzmanlar, yılın ikinci çeyreğinde ise kartlı ödemelerin oranının yüzde 40 yükseldiğini, bu orandaki artışın, kayıt dışı ekonomi ile mücadele yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriyorlar.

Genel Sağlık Sigortası son başvuru tarihi 2 Kasım Ekonomi Dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı Ekonomi Aralık ayında Avronun değer kaybetmesi doların artması bekleniyor Ekonomi Memura 10 kuruş zam Ekonomi