O madenin karanlık sicili

Karaman Ermenek'le gündeme gelen Uyar Madencilik'in sicili epey karanlık. Karaman'da facianın yaşandığı ocağın sahibiyle yakın akraba olan Uyar Madencilik, mahkeme kararına rağmen işçilere hakkını vermiyor. İşte, iş kazasında hayatı kararan ama şirketten hakkını alamayan o iki madencinin yaşadıkları...

Abone ol

Geçirdikleri maden kazası hayatlarını karattı. Biri iki gözünü kaybetti, diğeri de desteksiz yürüyemiyor. Uyar Madencilik'in mağdur ettiği bu kişi maden işçisi, mahkeme kararına rağmen şirketten hakkını alamıyor.

Olayın adresi Soma'daki Uyar Madencilik şirketi. Ermenek’te facianın yaşandığı maden ocağının sahibi ile yakın akraba olan Uyar Madencilik sahipleri de işçilerini mağdur etti.

Madenciler Ali Kandemir ve İdris Sarıkaya Soma'daki Uyar Madencilik'te çalışıyordu. 31 Temmuz 2007 günü yaşadıkları facia ile hayatları karardı.

Şirketin yaptığı o büyük hata nedeniyle madenci Ali Kandemir iki gözünü kaybetti. İşçi İdris Sarıkaya ise yüzde 48 bedensel engelli kaldı.

Madenciler şirketi dava etti, mahkeme Uyar Madencilik'in işçilere 125 bin TL’lik tazminat ödemesine hükmetti. Ancak işçiler haklarını alamıyor. Şimdi tek dilekleri adaletin yerini bulması.

ulusalkanal.com.tr

Maden faciasında 8. gün Gündem Uludağ Üniversitesi'nde yangın paniği! Gündem İkinci konvoy da geçti Gündem HDP'li üyeye saldıran kişi yakalandı! Gündem