TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 35. gününde terör örgütü IŞİD, Vukuf bölgesindeki askerlerimize dron ile bomba attı. Saldırıda 3 asker hafif şekilde yaralandı. Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ise IŞİD'in komuta yeri ve silah mevzii olarak kullandığı dört hedefi milli bomba HGK-1 ile vurdu.

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekâtının 35. gününde operasyonlar Azaz-Rai bölgesinde yoğunlaştı.

Karadan ve havadan yoğun ateş desteği ile ilerleyen gruplar, Rai'nin güneybatındaki Tall Ar meskûn mahallinde kontrolü tekrar sağladı.

Vukuf'un güneyindeki hakim bölgeyi de ele geçiren gruplar Rai'nin batısındaki Muraygil ile Mare'nin kuzeyindeki Tulaylin meskûn mahallerinde kontrolü ele geçirmeye çalışıyor.

Bu arada terör örgütü IŞİD, Vukuf bölgesinde bulunan askerlerimize, uzaktan kumandalı drona bağladığı bomba ile saldırdı. Saldırı da 3 asker hafif şekilde yaralandı.

Bölgede tespit edilen IŞİD'e ait 30 hedefe, Fırtına obüsleriyle 57 atış yapıldı. Böylece bugüne kadar bin 337 hedefe toplam 5bin 91 atış yapılmış oldu.

Harekât kapsamında Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları; Tall Ar, Amiriyah ve El Eyyubiyah bölgelerinde tespit edilen dört hedefi, milli bombalarla vurdu. Komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan dört binada bulunan IŞİD unsurları millî bombamız HGK-1 ile etkisiz hale getirildi. TSK HGK-1'leri ilk kez kullanmış oldu.

Koalisyon güçlerine bağlı uçakların Tulaylin bölgesindeki hedefe düzenlediği hava harekâtında ise 1 IŞİD'li etkisiz hale getirildi, bir bina da imha edildi.

Teröristlerden temizlenen bölgelerde bugüne kadar 28 Mayın ve 981 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Suriye sınırında 1 adet Bayraktar ve 1 adet Gözcü İHA ile keşif ve gözetleme faaliyetlerine kesintisiz olarak devam ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Açığa alınan öğretmenler ile ilgili süreç kısa sürede tamamlanacak Gündem ÖSO'dan ABD karşıtı eylem Gündem Türkiye İstatistik Kurumu ülkedeki gelir dağılımını inceledi Gündem Karlov: Fırat Kalkanı Harekâtı için Şam’ın onayı alınması gerekir Gündem