Engel tanımadı, madalyaya doymuyor!

Bugün Down Sendromlular Günü... Yaşamak, yarışmak, başarmak hepsini gayet iyi yapıyorlar.. Önyargılara teslim olmayalım yeter.. Onlardan birisi... Down sendromlu milli yüzücü Fatma Çağla Demir, ailesinin desteğiyle başladığı bu sporda 80'den fazla madalya kazandı. 2013'te milli takıma seçilen 27 yaşındaki sporcu, başarının engel tanımayacağını aldığı madalyalarla gösteriyor.

Abone ol

Down sendromlu Fatma Çağlar Demir, madalyaya doymayan bir yüzme sporcusu. Ailesinin desteğiyle başladığı yüzme sporu sayesinde hayatı değişen milli yüzücümüz 27 yaşında. Ama kariyerine 80'in üzerinde madalya sığdırdı.

Antrenörünü çok seven Fatma Çağlar Demir, kendisi gibi down sendromlulara yüzme sporunu öneriyor.

Fatma Çağla'nın babası Orhan Demir, down sendromlu çocukların hayata hazırlanması için küçük yaşlardan itibaren toplum içinde tutulması gerektiğini vurguladı.

Birçok branş deneyen ve sonunda yüzmede yeteneğini keşfeden milli sporcu, başarının engel tanımayacağını aldığı madalyalarla gösteriyor. Ulusal ve uluslararası başarılarıyla örnek olan Fatma Çağla, günde 4 saat çalışıyor. Önce Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında, sonra da 2020'de Antalya'da düzenlenecek 2. Down Sendromlular (Trisome) Dünya Spor Oyunları'nda madalya kazanmayı hedefliyor.

ulusal.com.tr

YSK'nın 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında belirlediği yasaklar başladı Gündem Mustafa İlker Yücel'in Mavi İstanbul projesine ödül Gündem Prof. Dr. Tülin Oygür'den Türk-İş'e destek Gündem Jandarmadan başarılı operasyon Gündem