Mersin İdmanyurdu Süper Lig'de

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'un ardından Süper Lig biletini alan son takım, Samsunspor'u 2-0 mağlup eden Mersin İdmanyurdu oldu.

Abone ol

Mersin ekibi yeniden Süper Lig'de. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takım play-off finalinde Samsunspor'u 2-0 yenen Mersin İdmanyurdu oldu.

Bu sonuçla Akdeniz temsilcisi 1 sezon aradan sonra yeniden Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

Süper Lig'e yükselecek son ekibin belirleneceği PTT 1'inci Lig play-off final karşılaşmasında Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi Mersin İdmanyurdu 2-0 kazandı. Galibiyeti getiren golleri Güven Varol ve Cem Sultan kaydetti.

Final maçı gergin başladı. Bir maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle Mersin İdmanyurdu karşısında sadece kadın ve çocuk taraftarlarının bulunması gereken Samsunspor'un yaklaşık bin erkek taraftarın tribünlere girmesi gerginliğe neden oldu.

Samsunspor taraftarlarının stattan çıkarılışı sırasında iki takım oyuncuları ve hakemler sahaya çıkmadı. Taraftarların tamamen tribünleri terk etmesinin ardından seremoni gerçekleştirilirken, saat 17.30'da başlaması gereken karşılaşma, 24 dakika gecikmeyle, 17.54'te başlayabildi.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, duygularını böyle ifade etti.

"Mali sıkıntılar yaşayan iki takım da çok iyi mücadele ettiler. Keşke ikisi de süper lige çıkabilseydi. Bugün burada sevinen takım biz olduk"

Mersin İdmanyurdulu futbolcu Evren Tozlu ise şampiyonluğu hak ettiklerini söyledi.

"Her şeyimizle yüreğimizi ortaya koyduk. Tek hedef şampiyonluktu. Başarmak istiyorduk. İlk ikiden nasip olmadı. Play-off'lardan çıktık. Hak edilmiş bir şampiyonluk oldu"

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise oldukça üzgün.

"Bugün biz üzüldük. Bizi buraya kadar getiren oyuncularımı canı gönülden kutluyorum. Gönülden kazanmak isterdik ama olmadı"

Samsunsporlu futbolcu Musa Aydın, "İyi mücadele ettik" dedi.

"Samsunlu olarak Samsunspor'un süper ligde görmek istiyordum ama olmadı. İyi mücadele ettik fakat kazanamadık"

ulusalkanal.com.tr

"Beni değil şike ve ırkçılığı konuşsunlar" Spor Fenerbahçe'nin tüzük tadil kongresi Spor Kartal tatile çıktı Spor Beşiktaş'ın gözü Kıbrıs'ta Spor