47 gün direnen 3 Madencinin eylemi Kınık Kaymakamlığı önüne taşındı

Polyak Maden Şirketi önünde 47 gün direnen 3 Madencinin eylemi Kınık Kaymakamlığı önüne taşındı. Gece gündüz demeden Kaymakamlık önünde oturma eylemi yapan madencilerden Sefa Köken, Ali Abaydın ve Halil Oğuz'un tek isteği bir iş. Madenciler, 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan büyük faciadan bu yana işsiz.

Abone ol

Soma’da madencilerin dramı yaşanan büyük facianın ardından devam ediyor.

İşsiz madencilerden Sefa Köken, Ali Abaydın ve Halil Oğuz çareyi maden şirketinin önünde direniş çadırı kurmakta bulmuş, 47 gün burada işe alınmayı beklemişti.

İşsizlik ile cezalandırıldıklarını söyleyen madencilerin şimdi ki direniş adresi ise Kınık Kaymakamlığı önü oldu.

Madenciler Kaymakam’la görüşmek istiyor ancak Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer’in 15 günlüğüne tatide çıktığı öğrenildi.

Kaymakamla görüşünceye kadar zor şartlar altında direnişi sürdüreceklerini açıklayan madencilere destek ziyaretleri ise sürüyor.

Vatan Partisi İşçi Sendika İzmir Büro Başkanı Talat Özdemir ve beraberindeki heyet işçilerin oturma eylemine katıldı.

Büyük facianın ardından verilen sözlerin aylarca tutulmasını bekleyen madenciler işe alınıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Haber: Belma Yücel

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

Apalı: İlişkilerin ilerlemesi 2017'de turist sayısına olumlu yansır Ekonomi İsrail, anlaşma ile doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya satacak Ekonomi Üreticilere 5 milyon Türk Lirası ödendi Ekonomi İnternete bağlanan cihazlara TRT bandrolü uygulaması Ekonomi