Yabancıya konut satışı "ihracat" sayılacak

Yabancıya konut ve işyeri satışı "döviz kuru" üzerinden yapılacak. Böylece konut satışı da "ihracat" sayılacak. Söz konusu çalışmanın yakın zamanda hayata geçirilmesi bekleniyor.

Abone ol

Hükümet cari açık rakamlarını düzeltmek için yeni yollar arıyor. Bu kapsamda da dikkat çeken bir adım atmak için kollar sıvandı. Yakın zamanda yapılacak bir çalışmaylşa yabancıya konut ve işyeri satışları "döviz kuru" üzeinden yapılacak. Ve bu satışlar "ihracat" hanesine yazılacak.

Yabancılara yönelik konut satışında 2018 yılı için 7 buçuk milyar dolar gelir bekleyen hükümet, yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor. Buna göre yabancıya konut ve işyeri satışlı döviz üzerinden yapılacak.

Satış, "ihracat" olarak kabul edilecek. Konu gayrimenkul sektörünün üç çatı derneği İstanbul İnşaatçılar Derneği, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından da ele alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da konuya prensipte olumlu baktığı öğrenildi.

2017 yılının ocak-temmuz döneminde yabancılar tarafından 11 bin 321 olan toplam konut ve işyeri alımı, yüzde 30’luk artışla bu yılın aynı dönemlerinde 14 bin 674 adede çıktı.

2017 yılı tamamında yabancıların satın aldığı konut ve işyeri sayısı 22 bin 234 adet oldu. Yabancılara satılan konut ve işyeri satışları 2014 yılında ise 18 bin 959, 2015 yılında 22 bin 830’a çıkarken, 2016 yılı tamamında 18 bin 189 adede gerilemişti.

ulusal.com.tr

Hükümetin ekonomi mesaisi Ekonomi Almanya'dan Türkiye'ye uçuşlar yüzde 20 arttı Ekonomi Zonguldak'ta demir çelik fabrikasında yangın Ekonomi Fed tutanakları yayınlandı Ekonomi