Çin Halk Cumhuriyeti, 67'inci Kuruluş Yıldönümünü kutladı

Çin Halk Cumhuriyeti, 67'inci Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Pekin'de kutlamalar kapsamında Halk Büyük Toplantı Sarayı'nda resepsiyon düzenlendi. 100 bin kişi Çin bayrağını göndere çekme törenini izlemek için Tiananmen Meydanı'na toplandı.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti, 67'inci Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Kutlamalar için başta Pekin ve Hong Kong olmak üzere bütün ülkede törenler düzenlendi.

Pekin'de kutlama için Halk Büyük Toplantı Sarayı'nda bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Çin liderlerinin yanı sıra 1200'den fazla yerli ve yabancı konuk katıldı.

Resepsiyonda konuşma yapan Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in kalkınmasında desteği olan yabancı dostlara teşekkür etti. Li, Çin'in bütün zorlukların üstesinden gelerek 67 yıl içinde dünyanın en büyük ikinci ekonomik gücü olduğunu söyledi.

Öte yandan Tiananmen Meydanı'nda Çin bayrağını göndere çekme töreni düzenlendi. Töreni izlemek için 100 bin kişi meydanda toplandı.

Hong Kong'da da düzenlenen kutlamalarda Çin bayrağı törenle göndere çekildi.

ulusalkanal.com.tr

PYD/PKK ve IŞİD arasında zımni anlaşma Dünya 'ABD parçalanıyor' Dünya Bebeğe piyango: 1 milyon Yeni Zelanda Doları kazandı Dünya İzlanda'da yaşanan doğa olayında etkileyici bir manzara ortaya çıktı Dünya