PKK eylem hazırlığında

PKK, seçim döneminde ara verdiği eylemlerine yeniden başlamaya hazırlanıyor. Yeniçağ gazetesinin haberine göre HDP'li milletvekillerinin de katılacağı eylemlerde sınırların açılması istenecek. Taleplerin reddedilmesi karşısında eylemlerin şiddetinin artırılması hedefleniyor. Bunun ilk işareti ise Murat Karayılan'ın açıklamaları oldu

Abone ol

PKK seçim döneminde ara verdiği eylemlerine Suriye’nin Kuzeyi’ndeki gelişmeleri fırsat bilerek sürdürme kararı aldı. Haber Yeniçağ Gazetesi’nin ulaştığı istihbarat raporuna dayanıyor. PKK, örgütün hücre sorumlularına bir mektup gönderdi ve sınırda eylem yapmaları talimatını verdi.

Örgüt yönetimi hücre sorumlularına gönderdiği mektupta sınırlarda kaçakçılık yapılması için sınırların açılması gerektiğini belirtti. Bu talepler doğrultusunda bölge halkının katılmasını istediği eylemlerin hazırlığının yapılması gerektiğini bildirdi.

Rapora göre PKK Şırnak’ın Uludere ilçesinde bir heyet oluşturmayı, sınırın açılması talebinin de bu bölgedeki askeri ve mülki yetkililere bu heyetle iletilmesini istiyor. Talepler reddedilirse eylemlerin düğmesine basılacak.

PKK başlatacağı eylemlerinin ilk adresi olarak Kuzey Irak sınırına yakın bölgeleri belirledi. Daha sonra ise diğer bölgelerde eylemleri sürdürmeyi planlıyor.

Eylemlere HDP’li milletvekillerinin de davet edileceği böylece PKK propagandasının kolaylaştırılacağı raporda yer alan bilgiler arasında.

Eylemlerin ilk işaretini veren PKK yöneticisi Murat Karayılan oldu. Karayılan, Suriye'deki yapılanmaya müdahale edilmesi halinde tüm Türkiye'nin savaş sahasına dönüşeceğini iddia etti. Karayılan, "Böyle bir müdahale Türkiye’nin bir iç savaşa girmesi müdahalesi olur. Başka bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Kritik MGK bugün 15.00'te! Gündem Davutoğlu'nun planına göre 7 Haziran seçimleri ''yok'' sayılacak Gündem Baykal'dan Meclis başkanlığı açıklaması Gündem Suriye sınırında korkutan yangın Gündem