AKP'de istifa dalgası

17 Aralık'tan sonra görünür hale gelen hükümet krizinde AKP'den kopuşlar hızlandı. Yolsuzluk Operasyonu sürecinde partilerinin tavrını eleştiren 3 AKP milletvekili istifa etti.

Abone ol

AKP - cemaat kolalisyonu dağılanca partiden kopuşlar hızlandı. AKP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Erdal Kalkan ile Ankara milletvekili Haluk Özdalga partilerinden istifa etti.

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasoyonu sürecinde partilerinin tavırlarını eleştiren 3 AKP milletvekili ihraç istemiyle disipline sevkedildi. Milletvekileri önce davrandı, ihraç kararını beklemedi. Ertuğrul Günay "beni dinleseler buraya gelmezdi" dedi. AKP'nin üst yönetimini kibirli olmakla suçladı.

Ankara milletvekili Haluk Özdalga bu gidişle "demokratik düzenden çıkarız" uyarısı yaptı, AKP'yle yollarını ayırdığını açıkladı.

İzmir milletvekillerden Erdal Kalkan istifasını Twitter'dan duyurdu. "Halkımız herşeyi görüyor, kurtuluş savaşı veren bu halk bunu da çözer" dedi.

ulusalkanal.com.tr

İşte yeni savcılar! Gündem Yolsuzluk krizi tören alanını terk ettirdi Gündem Madenci ocağa inmedi Gündem Malvarlıklarına hakim kararı ile tedbir konuldu Gündem