''ABD'yi uyarmıştık''

ABD askerlerinin başına çuval geçiren İşçi Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Ulusal Kanal canlı yayınına konuk oldu

Abone ol

ABD askerlerinin başına çuval geçiren İşçi Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Ulusal Kanal canlı yayınına konuk oldu

12 Kasım Salı günü İstanbul Sarayburnu'na demirleyen USS Ross adlı Amerikan savaş gemisinde görevli askerlerin başına Eminönü'nde çuval geçiren İşçi Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Mustafa Mutlu ve Can Karadut'un hazırlayıp sunduğu Kral Çıplak programına konuk oldu.

Mustafa Mutlu ile Can Karadut'un sorularını yanıtlayan İşçi Partisi Öncü Gençlik ve TGB'liler barışçıl bir protesto yapmadıklarının altını çizerek, eylemin militan bir protesto olduğunu vurguladılar.

Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erkin Öncan, "Bizim mücadelemiz kine, nefrete bağlı değildir. Hepimiz o anda mücadele etmenin neşe ve gururunu taşıyorduk" derken, Erkan Büyük, Atatürk ile Denizlerden aldıklarını görevi yerine getirdiklerini belirtti.

"ABD'yi daha önce uyarmıştık"

Ulusal Kanal canlı yayınında konuşan TGB İstanbul İl Yöneticisi Okan Özkan, ABD askerlerini daha önce uyardıklarını söyleyerek, eylemin ilk olmadığını, önceki yıllarda Bodrum'da, Hatay'da yine ABD askerlerinin başına çuval geçirdiklerini kaydetti.

Kendilerine eşkıya denmesinden dolayı gurur duyduklarını belirten TGB Genel Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Yardımoğlu şunları söyledi: "Bizim köklerimiz sadece 68'e değil, daha da öncesine dayanıyor. Biliyorsunuz, Mustafa Kemal'e de eşkıya demişlerdi. Gurur duyuyoruz."

"Hürriyeti sağlayanlara kimse ihanet etmesin!"

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, ABD askerinin başına çuval geçirilmesini kınadığını söyleyen Tuncay Özkan'a Ulusal Kanal canlı yayınında yanıt verdi. Her şeyi göze alarak Silivri'de mücadele ettiklerini belirten Cengiz, "Hürriyeti sağlayanlara kimse ihanet etmesin!" dedi.

Eylem sonrasında destek mesajları veren Süheyl Batum, İlhan Cihaner, Dilek Akagün Yılmaz, Yılmaz Özdil ve daha birçok isme teşekkür eden Cengiz sözlerini şöyle tamamladı: "Türk Ordusu'nu, Tuncay Özkan'ı zindana atan ABD'nin eli kanlı askerleri onlar. Unutulmasın."

"Geleceği varsa göreceği de var"

Çağdaş Cengiz, ABD Başkan Yardımcısı John Biden'in ilerleyen günlerde Türkiye'ye geleceğini yönünde haberlere atıfta bulunarak, Biden'i uyardı. ABD Başkan Yardımcısı'na açıkça, "Gelme" diyen Cengiz ekledi: "Geleceği varsa göreceği de var.

ulusalkanal.com.tr

AKP, PKK/HDP ve CHP Dersim çıkmazında birleştiler Gündem Seyit Rıza'dan İngiltere'ye mektup Gündem Validebağ Korusu için bu kez anneler eylemdeydi Gündem Az daha yok olacaktı Gündem