Barzani Ağustos ayında bölünme referandumu yapmayı planlıyor

Barzani Ağustos ayında bölünme referandumu yapmayı planlıyor. Açıklama Mesut Barzani’nin danışmanı Muhammed Hacı'dan geldi. Muhammed Hacı, Kürt bölgesinin seçim komisyonuna hazırlıkların başlaması çağrısı yapacaklarını söyledi.

Abone ol

Irak'ın kuzeyinde ağustos ayında bölünme referandum yapılması gündeme geldi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin uzun süredir yapmak istediği ve bu amaçla her fırsatı değerlendirdiği referandumla ilgili açıklamayı Mesut Barzani’nin danışmanı Muhammed Hacı yaptı.

Irak'ta yayın yapan Bas News İngilizce'ye göre Muhammed Hacı, referandumun Ağustos'ta yapılmasının planlandığını, Kürt Bölgesi Yüksek Seçim Komisyonuna referandum için çağrı yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Mesut Barzani’nin bu amaçla siyasi partilerinden temsilci belirlemelerini istediğini de anımsatan Hacı, seçim komisyonuna hazırlık yapma çağrısında bulunacaklarını belirtti.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 2 Mayıs’ta Fransız Le Figaro gazetesine verdiği mülakatta “Kürtlerin bağımsızlığı ilan etme zamanı geldi. Ancak biz Irak’tan barışçıl biçimde diyalog ve müzakere yoluyla ayrılmak istiyoruz” demişti.

ulusalkanal.com.tr

Çin'in sosyal medya uygulaması “Wechat“e Rusya'dan yasak Dünya Havada ABD- Rus gerilimi Dünya ABD: Anlaşmanın tarafı değiliz Dünya Rusya: Çatışmasızlık anlaşması bu gece yarısı yürürlüğe giriyor Dünya