İşte son 8 aylık süreçte terör örgütü saldırılarına TSK'nın verdiği yanıtlar

Bölücü terör örgütünün her saldırısı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden anında yanıt buluyor. Tıpkı diğerlerinde olduğu gibi dünki saldırının ardından da Türk Ordusu PKK'nın Kandil'deki hedeflerine bomba yağdırdı. Şehirlerin göbeğinde patlattığı bombalarla sivilleri hedef alan PKK'nın saldırılarına karşılık veren Türk Silahlı Kuvvetleri örgüte büyük zaiyat veriyor.

Abone ol

Tarih: 20 Temmuz 2015... Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen saldırıda 34 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından TSK, 24 saat içinde 2 ayrı operasyonla hem Suriye’deki IŞİD hedeflerini, hem de Irak’taki PKK kamplarını vurdu. Hava harekatında 190 PKK'lı öldürüldü.

12 Ocak 2016'da ise terör yüzünü bu kez İstanbul Sultanahmet'te gösterdi. İntihar saldırısında 13 Alman vatandaşı hayatını kaybetti.

Terör eylemnin hemen ardından TSK, bu kez saldırıyı gerçekleştiren IŞİD mevzilerini hedef aldı. Fırtına obüsleriyle top atışına tutulan IŞİD, büyük zayiat verdi.

Tarih 17 Şubat 2016... PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı ve komutanlıkların bulundupu bölgede askeri servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Aralarında sivillerin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetti.

TSK aynı gece Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerini vurdu. Aralarında PKK'nın üst düzey sözde liderlerinin de bulunduğu 60-70 kişiden oluşan terörist grup etkisiz hale getirildi.

Ve son olarak yine Ankara'da dün akşam düzenlenen saldırı.... 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya Türk Silahlı Kuvvetleri yine anında karşılık verdi ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenledi. Dokuz F-16 ve iki F-4 2020 savaş uçağının katıldığı harekatla Kandil ve Gara bölgelerindeki bölücü terör örgütüne ait 18 hedef tam isabetle imha edildi.

Öte yandan Genelkurmay dünkü saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği için kahramanca ve özveriyle terör örgütleriyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri, milletimizin engin sevgi ve güveninden aldığı güçle mücadelesini bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu Ankara saldırganının örgütünü açıkladı Gündem Emilhan Güçlü: PKK demek Amerika demektir Gündem TGF: Cumhuriyetin merkezinde doğrudan Türk halkı hedef alınıyor Gündem CKD: Anayasanın ilk 3 maddesine dokundurtmayız Gündem