Trabzon'da yakalanarak tutuklandılar

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Hrant Dink davasında, Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yavuz, Trabzon'un Pelitli Beldesi'nde, Osman Hayal ise Trabzon kent merkezinde yakalandı. Çağrıldıkları duruşmaya katılmayan iki isim de tutuklandı. Hayal ve Yavuz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone ol

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen Hrant Dink davasında Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal tutuklandı.

Mahkeme davanın iki sanığını duruşmaya çağırmış ancak Yavuz ve Hayal duruşmalara gelmemişti.

Mahkeme de tutuksuz sanıklar Hayal ve Yavuz hakkında duruşmaya katılmadıkları gerekçesiyle yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından Trabzon'daki Ortahisar ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Yavuz, Pelitli beldesinde; Hayal ise Trabzon il merkezinde yakalandı. İkili sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hayal ve Yavuz'un Yargıtay'ın bozma kararına ilişkin ifadeleri alınacak.

İkisi tutuklu 18 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında ise, tutuklu Erhan Tuncel uzun tahliyesini istedi. Tuncel'in talebi reddedildi. Tuncel, tahliye talebinde Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutukluluk konusunda verdiği karara atıfta bulundu.

Dink ailesi avukatlarından Fethiye Çetin ise yeniden yargılama istedi. Çetin, "Bu davada Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, MİT ve Genelkurmay dosyaya doğru bilgiler aktarmadı" dedi.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Ersin Yolcu ve Yasin Hayal’in gelecek celse cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile beyanlarının alınmasına karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

İlgili haber için görselin üzerine tıklayın

"Veremle savaş baltalanıyor" Gündem "Müşteri değil öğrenci" Gündem TCDD'den operasyon sonrası ilk açıklama Gündem Bacanağı gözaltına alınan Binali Yıldırım'dan ilk açıklama Gündem