Salihreis fırkateyni koruma görevi yapacak!

Suriye'nin kimyasal silahlarını imha çalışmaları kapsamında oluşturulan deniz filosu Suriye'ye hareket etti. Türkiye, çalışmalara Salihreis fırkateyni ile katılıyor. Akdeniz'deki uluslararası sularda yapılacak imha işlemi, ilk kez denenecek

Abone ol

Suriye'deki kimyasal maddelerin ülkenin dışına çıkarılarak imha çalışmaları kapsamında oluşturulan deniz filosu Suriye'ye hareket etti.

Rusya'nın sağladığı TIR'larla Lazkiye limanına taşınan kimyasal silahlar Danimarka ve Norveç bandıralı gemilerle İspanya'ya götürülecek ve burada bekleyen MC Cape Ray adındaki Amerikan gemisine aktarılacak. Amerikan gemisi ise Akdeniz'deki uluslararası sulara açılacak ve Amerikalı uzmanlardan oluşan bir ekip, hidroliz yöntemiyle kimyasalları nötr hale getirecek.

Daha önce hiç denenmemiş olan "denizde imha" planı kapsamında kimyasallar suyla karıştırılarak hidrolize edilecek. Açığa çıkacak olan atık madde ise yakılmak üzere özel bir yere götürülecek.

Kimyasalların imhasını yapacak Amerikan gemisine Türkiye'den Salihreis fırkateyni eşlik edecek.

Kimyasalların imhasında aktif rol almayacak olan Türk savaş gemisi, sadece güvenlik amacıyla bölgede bulunacak. Salihreis fırkateyninde görev süresince; Kimyasal Silahlara Karşı Savunma, Sualtı Taarruz ve Sualtı Görev Timleri bulanacak.

Akdeniz'de yürütülecek imha çalışmasının 3 ayda tamamlanması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Cemaat Batum'dan rahatsız! Gündem Ekmel Bey resmen aday! Gündem İşte Ekmel Bey'e oy vermeyen 21 CHP'li vekil Gündem Fuat Avni'den Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek! Gündem